Hoe blaas je een folieballon op?

Een folieballon opblazen lijkt heel ingewikkeld, maar is eigenlijk enorm simpel. Of je een folieballon nu met helium gaat vullen of met lucht, een folieballon opblazen heb je zo gedaan.

1. Steek het rietje, pompje of tuutje van heliumventiel voorzichtig in de opening. Let op: vaak zit er bij de opening een extra plasticje aan de bovenzijde. Het pompje steek je dan hierachter.

2. Lukt het vullen met helium- of handpomp niet? Begin dan eerst met een rietje. Meestal als er een klein beetje lucht in zit, steek je eenvoudiger de pomp in de folieballon.

3. Nu kun je de folieballon opblazen. Het ventiel is zo gemaakt dat de lucht er niet uitloopt. (Zorg dat je een rietje niet te ver erin steekt, anders loopt de ballon wel leeg).

4. De folieballon is vol als er ‘rimpels’ bij de naden te zien zijn en je de ballon niet meer in kunt drukken (je merkt vanzelf dat de ballon strak komt te staan van de lucht). Doe niet te veel lucht in de ballon; de naden kunnen dan gaan scheuren of lucht kan langzaam uit je ballon lopen..

5. Een helium gevulde folieballon kun je dichtknopen met een lintje/strikje. Knoop deze aan het uiteinde of rol de ‘flap’ van de ballon een stukje met het lint op. Rol dan nooit voorbij het ventiel: anders kan de ballon sneller leeg lopen.

folieballon opblazen
Bekijk hier alle Folie ballonnen.

Deel dit bericht met je vrienden

PSSST!

5% korting op je bestelling?

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je eerste bestelling!

GELUKT!

Profiteer direct van 5% korting met de code:

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je eerste bestelling!

WELKOM5